4 oktober 2011

Antika

Nu ska jag berätta lite om Antika :)














Namn: Antika
Ras: Gotlandsruss
Kön: Sto
Född: 1998
e: Taktik
u: Antonia
Ägare: Agneta Forsling

Antika är ett av de tre russen som nu står på Solbacken. Hon är extremt snäll och lugn i nästan alla situationer. Det är ibland när man rider ut som hon kan hoppa till för något som verkar läskigt, men det är inte ofta. Hon är väldigt snäll, skulle aldrig bitas (eller jo, hon HATAR när man spänner sadelgjorden, även om det bara är något hål. Då kan hon nafsa ibland). Hon är väldigt lätt att jobba med, har ganska fina gångarter och är oftast arbetsvillig. Hon är en extremt vacker häst, jättefin färg och exteriör.
Hon är inte alltid glad för hoppning - hon kan vara rätt osäker, hoppa väldigt högt eller vägra. Det är klart att hon hoppar, men det är inte hennes starka sida så att säga.

En svag sida hos Antika är dock att hon är extremt tjurig mot andra hästar. Det är inte ovanligt att hon springer baklänges och sparkar. När man ska fodra i hagen kan hon inte ens gå med dem andra hästarna, för det blir så mycket tjafs. Under vintern har hon ändå fått gå med Belize och dem två kommer faktiskt väldigt bra överens. Och Bonny går hon också bra ihop med, eftersom Bonny alltid håller sig undan och inte ens försöker. Och sedan har Leo "fångat" henne också, honom kan hon till och med dricka ur badkaret tillsammans med (men inte utan lite pip) ;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar